Yepyeni Bir Rüya




           Birbirinden farklı coğrafyalar, medeniyetler tanımak, insanın içinde ki keşfetme dürtüsünün ağır basması ile ortaya çıkıyor, gidemediğimiz yerleri de bir şekilde bir yerlerden öğrenmek istiyoruz ,belki bir gün gideriz diye hayaller kurup araştırmaya başlıyoruz.Etkileniyoruz , bazen umut doluyor içimiz, bazen de hüsran bürüyor sadece . Yine de bakmaktan araştırmaktan alıkoyamıyoruz kendimizi.     Hayali karavanımız bu sefer bizi Avrupa'nın muhteşem coğrafyasında, binlerce yıllık tarihin içinde yeni yerlere götürecek, bize yeni yerler daha doğrusu başında hedeflediğimiz gibi , köyler, kasabalar gösterecek. Bir kaç durağı olacak ve hepsinden birer fotoğraf bırakacak bizlere, bizlerde güzel görsellerin içinde yola çıkma, kamp yapma hayalleri ile yanıp tutuşacağız.  Karavanımızın ilk durağı ; tarihte bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış , vahşi yaban doğası içinde tarih barındıran , olağanüstü köylere sahip Fransa olacak.  

    Montresor:


  Tarihi ve manzarayı bir arada görebileceğiniz harika bir yer olan bu kasaba kamp kurabileceğiniz uçsuz bucaksız alanlara sahip.

 Chassignolles




   












Fransa'dan fazla uzaklaşmadan bu küçük kasabaya uğramak istedi karavanımız, tarihi taş evlerin yanına park edebilirsiniz karavanınızı, yöresel tatları denemek için  soluğu bir  evde alabilirsiniz, davetsiz misafirleri pek sevmezlermiş ama ev yapımı peynirler ve hatta şarapları denemek için davetsiz misafir olmaya değer diye düşünüyorum


AROSA















  Bu sefer hayaller ülkesine geldik, çikolatalar da olabilir, ya da durun kayak ülkesi mi? İstediğiniz her şeyi söyleyebilirsiniz burası hakkında, ekran başında içinizi kıpırdatan bir manzara öyle değil mi? Buraya çadır kurmak ne güzel olurdu diyenlerinizi duyar gibiyim. Karavanımız bu sefer bizi dünyaca ünlü kayak merkezi İsviçre-Arosa'ya getirdi. Bir turizm merkezi olmasına rağmen nüfusu 2500 ü geçmiyor.
CONG
















İrlanda'da ingilizcenin çok iyi konuşulmadığını  hatta, İnglizlerin;biz bile anlamıyoruz denilmesine şahit oluyoruz. Bu kadar güzel bir doğaya sahip olunca insan, sadece susup ona kulak versede olur diye düşünüyorum. Karavanımız İrlanda'da CONG da. Tarihi ve terk edilmiş bir kaleyi de barındıran bu kasaba İrlanda sınırları için de .


        Geceleri rüyalarınızı süsleyecek bu muhteşem yerleri, hayali karavanımız ile gezdik, Araba hayali de olsa bir yakıta ihtiyacı var. Bizim aracımızda bilgi ile , araştırma ile yoluna devam ediyor, Karavanın Rüyası, yeni duraklara uğramadan önce size bir müzik ile veda etmek istiyor .Belki ileride aracınızda bulundurup  dinler, seyahatiniz in zevkini iki katına çıkartırsınız.


Comments

Popular posts from this blog

Istanbul- Prinkopo- Buyukada-Princess Island

Turkey's holiday paradise: Fethiye

Cheesecake Recipe: Healty and Raw