Türkiye'de ki kamp alanları


   Yaşadığımız bu ülke havasıyla güneşiyle doğal kaynakları ile biz doğa severlere çeşitli imkanlar ve çeşitlilik sunuyor
Tatil sizin için: doğada olmak yani kamp yapmaksa , (karavan ile veya çadır ile) bu yerler tam sizlik.Bu yazımda belki daha önce duyduğunuz ama gidemediğimiz yerleri birlikte hayali karavanımızla gezip  biraz bilgileneceğiz. Siz de çadırınızı yanınıza alıp veya karavanınıza atlayıp doğanın sesini dinlemek için kamp hayalleri kuruyorsanız eğer, bu yerler aklınız bir köşesinde bulunsun.

Yedigöller Milli Parkı:
Yedi göller milli parkı Bolu ilin de yer alır ve kamp için çok uygun bir yerdir. Hemen hemen herkesin aşina olduğu bu yeri, kimimiz kartpostallardan kimimiz bizzat gidip öğrenmiştir. Gelişen teknoloji ile tabii ki internet ten de bulmuş olabiliriz. Yedigöller'de kamp yapmanın tadı bir ayrıymış, öyle okuyoruz izlenimlerden. Özel coğrafyasıyla ilkbahar, yaz ve sonbaharda kamp yapmaya elverişli bir yermiş. Burada yapılacak çok şey var örneğin; balık tutmak , yürümek , fotoğraf çekmek. Kamp alanında elektrik yokmuş ama dileyen çeşitli aletlerle, en azından kendi telefonunu şarj edecek kadar elektrik üretebilir. Hoş , kim ne yapsın ki böyle bir yerde telefonu. Gece olduğunda çok dikkatli olmak şartı ile profesyonelce ateş yakılabilir. Aman DİKKAT! Doğanın içinde, doğanın dilini en kolay öğreneceğiniz kamp alanı olan Yedigöller Milli Parkı, kampçılığa yeni başlayanlar için en doğru noktalardan biri olmakla birlikte dikkatli olunması. Doğal mirasların korunması için çok önemli olacaktır

Yedigöller Kamp Alanı

Marmaris - Datça Kamp Alanları:
  Yeşil ile  mavinin birleştiği , her sene milyonlarca turist çeken bu bölgemiz de her şey kamp için uygun adeta, geniş  ve uzun plajları , karavanımızı park edebileceğimiz alternatif yerler ile bu bölge camping için çok uygun bir yer.Bazı mekan sahipleri kamp yapmak isteyenlere her türlü hizmeti sunmuş durumda , ama yine de sizler böyle yerlere para vermek istemiyorsanız , bu güzel koylardan onlarcası mevcut bu alanda. Denize girmek isteyenler için ülkemizin  güneyinde yer alan bu eşsiz ter tam sizlik..




Kelebekler Vadisi:
Son zamanlarda en meşhur vadilerden, hatta bazı üniversitelerin burada eğlenceler düzenlediği, en özel kamp alanlarından biri Kelebekler Vadisi. Fethiye'de hem denize girebileceğiniz, hem de oksijen dolu bir havada, ulaşımı  deniz yolu ile olan gizemli bir koyda tabiatın tadını çıkarabileceğimiz, biraz zorlu bir kamp yeri.  Kelebekler Vadisi 'nde çadır kapasitesi 120'lere kadar çıkıyor son zamanlarda. Kamp alanında dalış eğitimden  paraşüt eğitimine kadar hizmet veriliyor. Elektrik, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlar için ücretsiz olarak hizmet veriliyor günün belli saatlerinde  ve kamp alanına günlük uygun fiyatlarla giriliyor. Çadırda rahat edilemiyor ise bungalow ev seçeneği karşımıza çıkıyor.



Yazılı Kanyon:
Yazılı KanyonIsparta  ilinde yer alıyor .Bölgede kamp yapmak biraz daha kolay diğer yerlere göre, etrafta bulunan küçük işletmeler hatta balık yetiştirenler ile uygun fiyata yeterli yiyecek sahibi olabilirsiniz. Tabii ki yeteneği  o eşsiz buz gibi akan derelerde avlanmayı neden denemesin ki:) Ayrıca burda yüzme fırsatı bulabileceğiniz gizli ve güzel yerler , keşfedeceğiniz tarihi köprü ve yazıtlarda mevcutmuş. 

Köprülü Kanyon:
Milli park olarak koruma altına alınan Köprülü Kanyon, dünyanın en zengin bitki çeşidini içinde barındırıyor. Antalya sınırları içerisinde yer alan kanyonda çadırlarınızla veya karavanınızla kamp yapabilirsiniz. Kamp bölgesini de seçebilme alternatifimiz bulunuyormuş. Kanyon bitişindeki  olukköprü   Karabük Köyü, Köprüçay Irmağı kenarında bulunan Beşkonak Köyü, Altınyaka Köyü ve Selge Antik Kenti arasındaki kamp alanlarından birini tercih edebilir veya tatilinizde tüm bu alanlarda kısa kısa konaklayıp doğanın değişik hallerine tanık olabiliriz  . Kanyonda çadır ve kamp malzemesi satan yerler de bulunuyor. Ayrıca rafting heyecanını burada deneyimleyebileceğimiz yerler de mevcut. 

Köprülü Kanyon Kamp Alanı


















Biz doğa tutkunları için vazgeçilmez nimetler sunan bu güzel doğanın farklı yerlerini keşfedeceğiz birlikte en kısa zamanda hayali karavanımızla . Hayallerimiz bir gün orada o karavan ile can bulana kadar buradan yazmaya okumaya devam edeceğiz.

                                                                                             Bol seyahat ile kalın..          Özgür

Comments

Popular posts from this blog

Istanbul- Prinkopo- Buyukada-Princess Island

Turkey's holiday paradise: Fethiye

Cheesecake Recipe: Healty and Raw