KARAVAN




   Başka bir köye yolculuk etmeden önce, biz doğa severlerine , doğa tutkunlarına yararlı olabilecek ve seyahati en iyi şekilde eğlenceli kılan aslında pek doğa dostu olmayan ama global dünyada yine masum görünen bir araçtan bahsedeceğim. Karavan, benimde  yazılarımda hayalini sürdüğüm ve gerçekten düşlediğim güzel araçlar. Bunların size kendimce yararlarından bahsedeceğim;

    Karavanımız bir okul servisinden bozma da olabilir , tamamen karavan işlevinde üretilen özel amaçlı taşıt  da. İyi bir tasarımcı ile kendi karavanınızı da oluşturabilirsiniz. Her şekilde de bu araçlar sizin için harika bir otel, güzel bir ev  veya huzur dolu çadırınız olabilir. Bu biraz sizin onda ne aradığınız ile ilgili. Başta sizi yüklü otel masraflarından kurtaracak olması avantajınız olacaktır. bir takım prosedürler ile uğraşmak zorunda kalmayacaksınız, Örneğin -acaba yarım pansiyon kalıp daha mı az ödesek, Ultra her şey dahil olsa da hamam da kese mi attırsak gibisinden değişik bir karmaşa  içinde olmayacaksınız.Sahi nedir bu 'ultra' her şey dahil olayı , hatırladığım kadarıyla eskiden bu kadar ayrıntılı değildi bu olay. Zamanla geçilen değişik , ekonomik oyunların yarattığı bir algı karmaşası sanırım. Neyse konumdan sapmadan devam edeyim iyisi. Başka bir sürü faydası var bu karavanın, hep aynı yere takılıp kalmayacaksınız , Karavan  bazen sizi ,  görüntüsü ile dehşete düşürecek güzel koylara götürecek bazen ise doğanın , gürültüsünü en vahşi şekillerde yaşayacağınız kadar içlerine. Sizlere farklı seçenekler sunacak. Bazen karavanınızın içinde rahat yatağınızda kalmayı bazen ise açık bir gökyüzünde karavanın çatısına uyku tulumunuzu atıp yıldızları seyrederek uyuma fırsatı sağlayacak size.
         İyi hoş güzel şeylerden bahsediyoruz ama maalesef en büyük dezavantaj benzin. Son zamanlarda yapılan ''indirim'' ler olsada memnun edici değil. hala cep yakıyor ve maalesef doğa düşmanı bir yakıt.  Doğa sever olarak bir karavan alacaksanız kendinize ve doğaya  bir iyilik yapın ve  en kaliteli yakıtları kullanın mümkünse ekonomik kullanın. Sizlere kendimce güzel tasarlanmış ve kullanışlı bir  model göstermek istiyorum. Bol seyahat ile kalın..          

Comments

Popular posts from this blog

Istanbul- Prinkopo- Buyukada-Princess Island

Turkey's holiday paradise: Fethiye

Cheesecake Recipe: Healty and Raw